تکنولوژی‌های نوین در مزرعه:از لیزر تا بلاکچین

فناوری های جدید در صنعت کشاورزی

فهرست محتوای مقاله

نوآوری در کشاورزی مدرن بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. این صنعت با چالش های بزرگی از جمله افزایش هزینه های منابع، کمبود نیروی کار و تغییر در ترجیحات مصرف کنندگان مواجه است. به خاطر همین دلایل، شرکت های کشاورزی فهمیده‌اند که راه حل هایی برای این چالش ها مورد نیاز است. در 10 سال گذشته، فناوری کشاورزی رشد چشمگیری در بخش سرمایه گذاری داشته است، به طوری که در 5 سال گذشته 6.7 میلیارد دلار و تنها در سال گذشته 1.9 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری شده است. 

نوآوری‌های تکنولوژیکی عمده به وجود آمده در این فضا حول حوزه هایی مانند کشاورزی عمودی، اتوماسیون و رباتیک، فناوری دام، شیوه های مدرن گلخانه‌ای، هوش مصنوعی و بلاک چین متمرکز شده است. در این مقاله بهفناوری های جدید در صنعت کشاورزی پرداخته ایم و برخی از رایج ترین فناوری ها را معرفی کرده ایم، همراه ما باشید.

اتوماسیون مزرعه یا Automation Farming

از دیگر فناوری های جدید در صنعت کشاورزی، اتوماسیون مزرعه می‌باشد. اتوماسیون مزرعه (یا کشاورزی هوشمند) انواع نوآوری‌های فناوری در کشاورزی سنتی برای بهینه سازی فرآیند تولید مواد غذایی و بهبود کیفیت است. در حال حاضر، فناوری پیشرفته کشاورزی می تواند بخشی ضروری از کارهای روزانه یک کشاورز باشد. در این فناوری‌ از ربات‌ها و ابزار هوشمند مختلف برای فرآیند کشاورزی استفاده می‌شود. 

برای مثال استفاده از لیزر و ماهواره برای تسطیح زمین یکی از راه‌های هوشمند مورد استفاده در اتوماسیون یا کشاورزی حرفه‌ای زمین می‌باشد. تسطیح زمین با لیزر یا Laser Land Leveling که به اختصار LLL نامیده می‌شود، برای مسطح کردن زمین های زراعی به سطح یکنواخت با تغییرات کمتر از ± 20 میلی متر مورد استفاده قرار می‌گیرد. LLL هزینه عملیات مسطح کردن زمین را به شدت کاهش می‌دهد و دقت بسیار بیشتری را در زمان بسیار کمتری نسبت به تسطیح سنتی زمین به خرج می‌دهد. فناوری تسطیح لیزری زمین باعث بهبود بهره وری از مزرعه، صرفه جویی در مصرف آب تا حدود 20 تا 40 درصد، بهبود عملکرد کودها و علف کش ها و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می شود.

برخی از رایج ترین ربات ها در کشاورزی برای موارد زیر استفاده می شوند:

  • فرآیند برداشت و چیدن
  •  کنترل علف های هرز
  •  چمن زنی
  •  هرس
  • بذرپاشی
  • و …

فناوری‌های نوین دامداری

صنعت دامداری سنتی بخشی است که به طور گسترده نادیده گرفته شده است، اگرچه مسلماً یکی حیاتی‌ترین بخش‌های کشاورزیست است. دام، منابع طبیعی و تجدیدپذیر مورد نیازی را فراهم می کند که ما هر روز به آنها تکیه می‌کنیم. مدیریت دام به طور سنتی با اداره تجارت مرغداری، مزارع لبنی، گاوداری یا سایر مشاغل مرتبط با دام شناخته می‌شود.

فناوری دام می‌تواند ظرفیت بهره وری، رفاه یا مدیریت حیوانات و دام را افزایش یا بهبود بخشد. مفهوم “Connected Cows” نتیجه افزایش روزافزون گله‌های لبنیاتی است که با حسگرهایی برای نظارت بر سلامت و افزایش بهره وری مجهز شده‌اند. قرار دادن حسگرهای پوشیدنی روی گاوها می‌تواند فعالیت‌های روزانه و مسائل مربوط به سلامتی دام را پیگیری کند و در عین حال اطلاعاتی را برای کل گله ارائه دهد. تمامی این داده‌ها به دیدگاه‌هایی معنادار و عملی تبدیل می‌شوند که در آن تولیدکنندگان می‌توانند به سرعت و به راحتی تصمیم‌های مدیریتی بگیرند.

از دیگر فناوری‌های نوین مورد استفاده در صنعت دامداری، فناوری ژنومیک است. ژنومیک را می‌توان به عنوان مطالعه نگاه کردن به کل چشم انداز ژنی یک حیوان زنده و نحوه تعامل آنها با یکدیگر برای تاثیرگذاری بر رشد و تکامل حیوان تعریف کرد. ژنومیک به تولیدکنندگان دام کمک می‌کند تا خطرهای ژنتیکی گله های خود را درک کنند و سودآوری آینده دام خود را تعیین کنند.

فناوری‌های مدرن گلخانه‌ای

کشاورزی در حال تکامل است – فناوری‌های جدید کشاورزی در حال تبدیل شدن به بخشی ضروری از هر مزرعه تجاری است. شرکت‌های کشاورزی دقیق جدید در حال توسعه فن‌آوری‌هایی هستند که به کشاورزان اجازه می‌دهد تا با کنترل هر متغیر کشاورزی مانند سطوح رطوبت، تنش آفات، شرایط خاک و میکرو اقلیم، تولید و کیفیت محصولات را به حداکثر برسانند. کشاورزی دقیق با ارائه تکنیک‌های هوشمند و حرفه‌ای برای کاشت و رشد محصولات کشاورزی، کشاورزان را قادر می‌سازد تا کارایی را افزایش داده و هزینه‌ها را مدیریت کنند.فناوری بلاکچین در کشاورزی

تکنولوژی بلاکچین یا Blockchain

بلاکچین به طور کلی یک تکنولوژی جدیدی در دنیای امروزیست که توانسته وارد صنعت کشاورزی نیز بشود. توانایی بلاکچین برای ردیابی سوابق مالکیت و مقاومت در برابر دستکاری می‌تواند برای حل مسائل ضروری مانند کلاهبرداری مواد غذایی، فراخوان ایمنی، ناکارآمدی زنجیره تامین غذایی و قابلیت ردیابی مواد غذایی در سیستم فعلی مورد استفاده قرار گیرد. ساختار غیرمتمرکز منحصر به فرد بلاکچین، محصولات و شیوه‌های تایید شده را برای ایجاد بازاری برای محصولات ممتاز با شفافیت تضمین می‌کند.

قابلیت ردیابی مواد غذایی در مرکز بحث های اخیر ایمنی مواد غذایی، به ویژه با پیشرفت های جدید در کاربردهای بلاک چین بوده است. با توجه به ماهیت مواد غذایی فاسد شدنی، صنایع غذایی به طور کلی در برابر اشتباهاتی که در نهایت بر زندگی انسان ها تاثیر می گذارد، بسیار آسیب پذیر هستند. هنگامی که بیماری های ناشی از غذا سلامت عمومی را تهدید می‌کند، اولین گام برای تجزیه و تحلیل علل، ردیابی منبع آلودگی است و هیچ گونه تحملی برای عدم اطمینان وجود ندارد.

جمع بندی‌

تمام این تکنولوژی‌های جدید صنعت کشاورزی، نقش بسیار مهمی در زندگی افراد ایفا خواهند کرد. شرکت‌ها و موسسات برای اینکه بتوانند با افزایش جمعیت، آلودگی‌های زیستی ایجاد شده و تامین منابع مورد نیاز، موظف هستند که خواه و نخواه اعمال این تکنولوژی‌ها را در صنعت خود در نظر بگیرند.

رسام جی پی اس

شرکت رسام جی پی اس (رسام لیان ماشین، رنجبران سابق) به عنوان تولیدکننده و عرضه کننده انواع ماشین آلات اتوماسیون کشاورزی، نماینده فروش تجهیزات تسطیح ماهواره ای و تسطیح لیزری کانامک کانادا با ارائه تجهیزات کشاورزی با بهترین کیفیت، همواره در تلاش بوده است تا رضایت مشتریان محترم را جلب نماید.

چنانچه در حوزه تسطیح زمین های کشاورزی فعالیت دارید و به دنبال تهیه تجهیزات تسطیح هستید، می توانید پرای آگاهی از قیمت دوربین تسطیح لیزری و همچنین قیمت دوربین ماهواره ای تسطیح زمین می توانید با شماره 02166593922 تماس حاصل فرمائید.

سوالات متداول

در صنعت کشاورزی از فناوری هایی مانند اینترنت اشیا، رباتیک، هوش مصنوعی، داده کاوی، هیدروپونیک، فناوری نانو، ژنتیک مولکولی و کشت عمودی استفاده می شود.

استفاده از فناوری های جدید در صنعت کشاورزی مانند اینترنت اشیا، رباتیک و هوش مصنوعی به کشاورزان کمک می کند تا فرآیندهای خود را بهینه کرده و بهره وری خود را افزایش دهند. این به کشاورزان کمک می کند تا هزینه های خود را کاهش دهند و سودآوری بیشتری داشته باشند.

استفاده از IoT در کشاورزی برای کاهش هدررفت محصولات، بهبود فرآیندهای کشاورزی، بهبود کیفیت محصولات و افزایش بهره وری استفاده می شود. با استفاده از حسگرها و دستگاه های متصل به اینترنت، کشاورزان می توانند دما، رطوبت و دیگر شرایط جوی را در مزارع خود بررسی کنند و با توجه به آنها فرآیندهای خود را بهینه کنند.

استفاده از هیدروپونیک به کشاورزان کمک می کند که محصولات با کیفیت بهتری تولید کنند و نیاز به فضای بسیار زیادی برای کشت نداشته باشند. همچنین، می تواند به کشاورزان کمک کند تا محصولات خود را در فضای داخلی با کنترل دما و رطوبت بهتری کشت کنند.

 کشت عمودی می تواند به کشاورزان کمک کند تا فضای بیشتری را برای کشت محصولاتشان ایجاد کنند. همچنین، می تواند به کشاورزان کمک کند تا در مناطقی با فضای محدود تر مانند شهرها، محصولات خود را کشت کنند. در نتیجه، کشت عمودی می تواند به کشاورزان کمک کند تا بهره وری خود را افزایش دهند و محصولات با کیفیت و در مقیاس بزرگ تولید کنند. همچنین، به دلیل کاهش نیاز به آب و فضای بیشتر، می تواند به کاهش هزینه های کشاورزی کمک کند و بهره وری را افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک بزارید

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر رو پر کنید

فیلد های "(ضروری)" اجباری هستند

عجله دارید؟ تماس بگیرید

مشاوره رایگان دریافت کنید

فیلد های "(ضروری)" اجباری هستند

با تکمیل فرم زیر همکاران ما با شما تماس خواهند گرفت