لولر کشاورزی یا لندلولر، بعنوان ماشین همسطح کننده است که معمولاً به تراکتور وصل میشود، به همین دلیل به آنها لندلولر پشت تراکتوری و یا لولر پشت تراکتوری هم گفته میشود. مهمترین قسمت آن تیغهای است که عمل صاف کردن و پخش کردن خاک را پس از شخم زدن و خردکردن سنگها انجام میدهد. ماشین لندلولر، علاوه بر مسطح سازی، عمل شیب بندی زمین را نیز انجام میدهد، از این رو، یکی از ماشینآلات تسهیل در تسطیح زمین کشاورزی محسوب میشود. لندلولر کشاورزی در انواع و مدلهای گوناگونی تولید میشود که اگرچه از نظر ظاهر و عملکرد شباهت زیادی به یکدیگر دارند اما در عمل، برخی از انواع لندلولر، نتیجه بهتری را در عمل تسطیح زمین نشان میدهند که در این مقاله به معرفی انواع آن و عملکردشان پرداخته میشود؛
لولر کشاورزی چیست؟
لولر کشاورزی وسیلهای برای تسطیح کردن زمین کشاورزی است که با نامهای لند لولر، گریدر، ماله و همسطح کننده نیز شناخته میشود.
کاربردهای اصلی لند لولر در کشاورزی
لند لولر یکی از کلیدیترین تجهیزات کشاورزی است که در جهت تسطیح زمین استفاده میگردد. اصلیترین کاربرد لولر کشاورزی (لند لولر) در راستای بهبود توزیع آب و افزایش بهرهوری خاک است
بهبود توزیع آب
تسطیح زمین با لند لولر، به توزیع آب در کل زمین کمک میکند و از اتلاف آب جلوگیری میکند. کشاورزان با بهبود سیستم آبیاری در هزینههای تأمین آب صرفهجویی میکنند. آبیاری مناسب در محصول نهایی تأثیر مثبتی دارد و کیفیت محصولات افزایش چشمگیری خواهد داشت.
افزایش بهرهوری خاک
کاربرد بعدی لند لولر، کاهش پستیوبلندیهای نامنظم زمین کشاورزی است که از فرسایش خاک و کاهش مواد مغذی خاک جلوگیری مینماید. تسطیح زمین کشاورزی، خاک را از حالت فشرده خارج میکند و باعث میشود که اکسیژن و هوا بهخوبی به ریشه گیاهان برسد.
محصول با کیفیت
با افزایش بهرهوری خاک و بهبود سیستم آبیاری، کیفیت محصولات زراعی افزایش مییابد.
کاربرد لندلولر
ماشین لندلور برای تسهیل عمل تسطیح زمین کشاورزی به کار برده میشود، اما دستگاه لولر در کشاورزی جزو ابزاریهایی ضروری نیست که در صورت نداشتن آن، عمل کشاورزی قابل انجام نباشد، اما باتوجه به اینکه امروزه زمینهای کشاورزی وسعت زیادی پیدا کردند و روشهای سنتی کشاورزی نیز کنار گذاشته شده است، دنیای رقابت ایجاب میکند تا سرعت حرف اول را بزند. از این رو مسطح کردن زمین به عنوان مقدمه شروع به کشاورزی، نیازمند ابزارهایی است که فرایند آماده کردن زمین را سرعت ببخشد. دستگاه لولر در کشاورزی، تسهیل کنندهای است که ضروری بودن خود را در دنیای امروز به خوبی نشان میدهد.
حتما بخوانید : فناوری های پیشرفته در ماشین آلات خودکار تسطیح زمین
لند لولر چگونه کار می کند؟
لند لولر یا همان لولر کشاورزی است و در پشت تراکتور نصب میگردد و سطح زمین را با حذف تپههای کوچک و یا گودالهای ناهموار، مسطح و یکدست میسازد.
این دستگاه از تیغه بزرگ و محکم تشکیل شده است که به تراکتور و یا سایر تجهیزات کشاورزی متصل میشود. تیغه لندلولر با حرکت تراکتور خاک را از مناطق بلند به نقاط پایینتر منتقل میکند و ناهمواریها را به طور کامل یکدست میسازد. برخی از لندلولرهای پیشرفته مانند لندلولر لیزری، فرآیند تسطیح زمین را بادقت بالایی انجام میدهند. ارتفاع تیغههای لندلولر لیزری، بهصورت خودکار تنظیم میشود.
انواع لندلولر
لندلور به عنوان ماشین تسطیح کننده زمین، انواع مختلفی دارد که به سبک، سنگین و نیمه سنگین تقسیم میشود و از دو سیستم مکانیکی و یا دستی و هیدرولیکی برای حرکت تیغه استفاده میکند. لندلور لیزری و لولر خودکار از انواع مدلهای متداول دستگاه لولر است که در ادامه به آن پرداخته میشود؛
لندلولر لیزری
لندلولر لیزری، تسطیح کنندهای است که از فناوری لیرز در تسطیح دقیق زمین کشاورزی استفاده میکند. این وسیله به طور معمول به یک تراکتور متصل می شود و از سیستم های نوری، الکتریکی، هیدرولیک و مکانیکی به صورت ترکیبی برای دستیابی به تسطیح دقیق و کارآمد زمین استفاده میکند. لند لولر لیزری با هدایت لیزری، از فرستندهها و گیرندههای لیزری برای ایجاد یک صفحه مرجع برای هدایت حرکت تیغه لندلور استفاده میکند و همانطور که تراکتور در سراسر زمین حرکت میکند، تیغه، صفحه مرجع را دنبال میکند و در نتیجه سطح صاف و یکنواختی ایجاد میشود که با بهبود ساختار خاک و افزایش توانایی آن در حفظ آب و مواد مغذی، برای کاشت و انجام سایر کارهای کشاورزی مناسب است. همچنین این دستگاه به یک صفحه کنترل مجهز است که به اپراتور ماشین این امکان را میدهد تا به راحتی، عمق و زاویه تیغه را تنظیم کند.
لندلولر خودکار
ماشین لندلولر خودکار، تسطیح کنندهای است که در آن از فناوریهای بهروز استفاده میشود، بهطوریکه تنظیم ارتفاع تیغه به صورت خودکار توسط انواع دستگاه تسطیح لیزری و یا ماهواره ای انجام میشود.
نتیجه گیری:
لولر کشاورزی، ماشینی برای مسطح سازی زمین جهت برطرف نمودن پستی بلندیها برای ایجاد یک سطح صاف و یکنواخت است. لولر کشاورزی پس از شخم زدن و خردکردن سنگها، وظیفه هموار کردن خاک را به عهده دارد و معمولاً نیز به تراکتور وصل میشود. ماشین لندلولر همچنین عمل شیب بندی زمین را نیز انجام میدهد. لندلولر لیزری، ابزار تسطیح کنندهای است که با استفاده از فناوری لیرز در تسطیح دقیق زمین کشاورزی استفاده میشود.
تسطیح زمین با لولر
تسطیح زمین با لولر برای کشاورزان امکان بهرهوری بیشتر از زمین کشاورزی را مهیا میسازد. برای انجام این کار به دستگاه لندلولر نیاز است که در پشت تراکتور قرار میگیرد. این فرآیند شامل صاف و هموار کردن سطح زمین در جهت ایجاد سطحی یکنواخت و فاقد پستیوبلندی است. در زمینهای کشاورزی توزیع یکنواخت آب در سطح کلی زمین در ایجاد محصول نهایی تاثیر بسزایی دارد. تسطیح زمین در دو مرحله انجام میشود. اولین مرحله در جهت عمود آبیاری و دومین مرحله هم جهت با آبیاری زمین صورت میگیرد این ویژگی با تسطیح زمین با لولر امکانپذیر است. در این مقاله با این مبحث بیشتر آشنا میشویم.
مطالعه بیشتر : تسطیح زمین کشاورزی با اسکریپر لیزری
مزایا و معایب روش تسطیح با لولر
لولر وسیلهای کارآمد برای مسطح کردن زمین به شمار میآید که در بخش کشاورزی کاربرد دارد. لولر میتواند چالهها را پر کند و تپهها را هموار سازد و در آخر یک زمین مسطح و آماده کشت در اختیار کشاورز قرار دهد. این روش مزایای زیادی به نسبت روشهای سنتی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
مزایای تسطیح زمین با لولر
توزیع آب یکنواخت
زمانی که سطح زمین بهصورت یکدست و هموار شکل میگیرد، آب یکنواخت در زمین جریان مییابد. افزایش بهرهوری سیستم آبیاری یکی از مزیتهای مهم تسطیح زمین با لولر کشاورزی است. علاوه بر این قابلیت به کاهش هدررفت آب کمک میکند.
سهولت انجام امور کشاورزی
با تسطیح زمین، رفتوآمد ماشینآلات کشاورزی راحتتر انجام میگیرد و عمر تجهیزات افزایش مییابد و در درازمدت در هزینهها صرفهجویی میشود. علاوه بر این انجام کارهایی نظیر، شخمزدن، بذرپاشی، کوددهی و برداشت محصول آسانتر صورت میگیرد.
کاهش فرسایش خاک
تسطیح زمین کشاورزی میتواند از فرسایش خاک بر اثر باد و آب جلوگیری به عمل آورد.
جلوگیری از غرقابی خاک
تسطیح زمین کشاورزی، شیب مناسبی را ایجاد میکند و باعث خروج آب اضافی در زمان آبیاری زمین میگردد و اجازه نمیدهد که خاک غرقابی شود.
معایب تسطیح زمین با لولر
تسطیح زمین کشاورزی، مزایای زیادی دارد؛ ولی در برخی مواقع با چالشهایی همراه است.
هزینه
تسطیح زمین با لولر به نسبت روشهای سنتی، هزینه بیشتری را برای کشاورزان به وجود میآورد. خریداری و یا اجاره تجهیزات تسطیح زمین نیازمند هزینه است از طرفی کار با این ابزار نیز ممکن است چالشزا باشد.
آسیب به خاک
تسطیح زمین ممکن است زیستگاههای بومی را تخریب کند. زمینهای دارای خاک رسی با تسطیح نادرست زمین در انجام زهکشی مناسب دچار مشکل میشوند که این امر به ریشه گیاهان آسیب میزند. البته تمامی این موارد با مدیریت صحیح و ارزیابی دقیق قابلپیشگیری است.
رسام جی پی اس
شرکت رسام جی پی اس (رسام لیان ماشین، رنجبران سابق) به عنوان تولیدکننده و عرضه کننده انواع ماشین آلات اتوماسیون کشاورزی، نماینده فروش تجهیزات تسطیح ماهواره ای و تسطیح لیزری کانامک کانادا با ارائه تجهیزات کشاورزی با بهترین کیفیت، همواره در تلاش بوده است تا رضایت مشتریان محترم را جلب نماید.
می توانید برای مشاهده به صفحه فروشگاه تحهیزات تسطیح زمین رسام جی پی اس مراجعه کنید.
سوالات متداول درباره تسطیح زمین با لندلولر
لندلولر چیست؟
لندلور یکی از ابزارهای صاف کردن زمینهای کشاورزی است که به پشت تراکتور وصل میشود. این ابزار معمولاً پس از شخم زدن زمین و جمع آوری علفهای هرز استفاده میشود و دارای تیغهای است که در هنگام حرکت کردن تراکتور و کشیده شدن تیغه لند لولر بر روی خاک، قسمتهای نامسطح و بلندیهای زمین که در اثر شخم زدن ایجاد شدند، یکنواخت میشوند.
کاربرد لولر چیست؟
ماشین لولر ابزاری است برای مسطح سازی، هموارسازی پستی بلندیها، تنظیم شیب زمین و برف روبی بکار می رود.
نحوه کار لولر کشاروزی چیست؟
لندلورها معمولاً به پشت تراکتور وصل میشوند و با حرکت بر روی زمین، مسطح سازی زمین کشاورزی را انجام میدهند، به همین دلیل به آنها لندلولر پشت تراکتوری و یا لولر پشت تراکتوری هم گفته میشود. تیغهای که در این ابزار وجود دارد، اصلیترین بخش دستگاه است که با قرار گرفتن بر روی زمین و کشیده شدن بر روی آن، عمل صاف کردن زمین را انجام میدهد.