امروزه فناوری ماهوارهای باعث تغییر زیادی در کشاورزی شده است. این فناوری با پیش بینی شرایط آب و هوایی و ارزیابی رطوبت خاک، به کمک دادههای تصویری اطلاعاتی درباره محصول و تشخیص به موقع مشکلات آن ارائه می دهد که نقش مهمی در تصمیم گیریهای درست در حیطه کشاورزی دارد. با کمک فناوری ماهواره در کشاورزی، مدیریت محصول، تجزیه و تحلیل سلامت خاک، کشاورزی دقیق و پیش بینی آب و هوایی انجام می شود و علی رغم داشتن مزایای بسیار مانند افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد محصول، معایبی مانند هزینههای اولیه دارد اما در مجموع کمکی که این فناوری به کشاورزی پایدار میکند، غیرقابل انکار است.
فناوری ماهوارهای به سرعت در حال متحول کردن کشاورزی است. این تحول بیشتر از آنکه به عنوان یک پیشرفت در امر کشاورزی باشد، مانند یک انقلاب و دگرگونی بزرگ است که امکان نظارت دقیقی را در جمع آوری محصول فراهم میکند و با آسان کردن کشاورزی، بهرهوری آن را بالا میبرد. پس پیشنهاد میکنیم این تغییرات را بپذیرید.
عملکرد فناوری ماهواره در کشاورزی
آگاهی از سلامت پوشش گیاهی و شرایط خاک، برای پیش بینی الگوهای آب و هوایی و برنامه ریزی برای فعالیتهای کشاورزی بسیار مهم است. این آگاهی با شناختی که از مزرعه و زمین کشاورزی در اختیار کشاورز قرار میدهد، در مدیریت بهتر مزرعه به او کمک زیادی میکند. این شناخت و آگاهی که با کمک فناوری ماهوارهای به بهترین شکل انجام می شود، همگام با نیازهای کشاورزی مدرن و مبتنی بر اطلاعات دقیق، باعث پیشرفت قابل توجهی در بخش کشاورزی شده است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
حتما بخوانید : نحوه عملکرد سیستم تسطیح ماهواره ای
دلایل ایده آل بودن کشاورزی با کمک فناوری ماهواره ای
از دلایل ایده آل بودن فناوری ماهواره ای در حوزه کشاورزی می توان به دقت داده های جمع آوری شده اشاره کرد.فناوری ماهواره اندازه گیریهای دقیقی را در مورد محصولات کشاورزی ارائه میدهد، به همین دلیل این فناوری، دید وسیعی از مزارع کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار میدهد که به بهبود عملکرد آنها کمک بسیاری میکند. همچنهین فناوری ماهواره، بدون ایجاد اختلال در امر کشاورزی، به جمع آوری دادههای ضروری کمک میکند. این امر باعث میشود که کشاورز بدون نیاز به تغییرات قابل توجه در روند کاری، فرایندکشاورزی را به انجام برساند.
حتما بخوانید : جدیدترین ادوات کشاورزی در ایران و جهان
کاربردهای فناوری ماهوارهای در کشاورزی
فناوری ماهواره ای در صنعت کشاورزی کاربردهای فراوانی دارد که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت؛
مدیریت زراعت
فناوری ماهواره، تصاویری با وضوح و کیفیت بالا در اختیار کشاورزان قرار میدهد. این امر به کشاورزان کمک میکند تا با تجزیه و تحلیل این تصاویر، آفت ها، خشکسالی و کمبود مواد مغذی گیاهان را زودتر شناسایی کنند و در نتیجه این امکان را داشته باشند تا بتوانند سریعتر وارد عمل شده و تلفات محصولات کشاورزی خود را کاهش دهند.
تجزیه و تحلیل سلامت خاک
فناوری ماهواره در کشاورزی اطلاعاتی درباره حرارت، ترکیبات و درجه رطوبت خاک در اختیار کشاورزان قرار میدهد تا بتوانند به کمک آن میزان سلامت خاک زمین کشاورزی را تجزیه و تحلیل کنند. این تجزیه و تحلیل علاوه بر مدیریت صحیح خاک، در مورد اصلاح خاک، سیستمهای آبیاری و بهبود کیفیت خاک نیز به کشاورزان کمک میکند.
بیشتر بخوانید : تسطیح زمین و بهبود کیفیت خاک در سیستمهای کشاورزی
کشاورزی دقیق
فناوری ماهواره اطلاعات دقیقی در مورد عملکرد محصول و تنوع خاک ارائه میکند که باعث انجام یک کشاورزی دقیق میشود. این اطلاعات میتواند در ایجاد روشهای مختلف کشاورزی هم به کشاورزان کمک کند. از سوی دیگر، این فناوری، اثرات مخرب زیست محیطی را نیز کاهش میدهد، درحالی که باعث افزایش کارآیی منابع میشود.
پیش بینی آب و هوا
این فناوری، پیش بینی شرایط آب و هوایی در کشاورزی، امکان آماده شدن و مقابله با شرایط بد جوی خصوصاً در تولید محصولات کشاورزی را فراهم میکند. فناوری ماهواره، با پیش بینی بارندگی زیاد، یخبندان و یا باد و طوفان شدید میتواند به کشاورزان کمک کند تا زمان برداشت محصول، کاشت و نیز خطرات پیش روی خود را بسنجند و براساس شرایط موجود، اقدام به کشاورزی کرده و بازدهی عمل خود را بالا ببرند.
تسطیح زمین
تسطیح ماهواره ای زمین میتواند در انجام کارها بسیار به صرفه باشد. با استفاده از فناوری ماهوارهای برای تسطیح زمین، برد و کارایی تا 5 کیلومتر افزایش مییابد، برخلاف فناوری لیزر برای تسطیح زمین که شما همواره نیاز است در نزدیکی ایستگاه پایه بمانید و کارها را نظارت کنید. این فناوری را شما میتوانید بر روی تمام ماشین آلات کشاورزی خود پیاده و نصب کنید.
بیشتر بخوانید : فناوری های پیشرفته در ماشین آلات خودکار تسطیح زمین
مزایای استفاده از فناوری ماهواره در کشاورزی
فناوری ماهواره، با اطلاعاتی که به کشاورزان ارائه میدهد افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد محصول و مدیریت تولید محصولات را آسان میکند. این فناوری علاوه بر ارزیابی و مدیریت بلایای طبیعی که تهدیدی برای کشاورزی است، به کاهش ضایعات کشاورزی هم کمک میکند. فناوری ماهواره، استفاده از منابع انرژی مانند آب و خاک را بهتر میکند و با تعیین مراحل رشد محصولات کشاورزی، طول دوره رشد گیاهان را هم پیش بینی میکند. یکی از مزایای این فناوری، امکان ایجاد نقشههای دقیق شرایط و توزیع محصولات است. این نقشهها به کمک سیستمهای اطلاعات جغرافیایی ( GIS) آماده میشوند که دادههای مکانی و تصاویر ماهوارهای را یکپارچه میکنند.
معایب استفاده از فناوری ماهواره در کشاورزی
مهمترین مشکلی که در استفاده از فناوری ماهواره در کشاورزی وجود دارد، هزینههای راهاندازی است که میتواند برای کشاورزان تازهکار و یا زمین های کوچک، سنگین باشد. همچنین دسترسی و کنترل زمان بندی برای جمع آوری دادههای ماهوارهای که در بسیاری از مواقع، نیاز به زمان زیادی دارد، مشکل اساسی در استفاده از این فناوری ایجاد میکند؛ در حالی که اشتراک گذاری و مدیریت دادههای مهم مزرعه، میتواند نگرانیهایی را در زمینه حریم خصوصی نیز ایجاد کند.
بیشتر بخوانید :
کشاورزان چگونه میتوانند ترغیب به پذیرش و استفاده از فناوری ماهواره شوند؟
1- شرکت در وبینار و جلسات آموزشی و کارگاهی ارائه شده توسط متخصصان و آشنایی با مفاهیم و کاربردهای فناوری ماهواره در کشاورزی.
2- شناسایی و تعیین چالشهای موجود در کشاورزی و انتخاب برنامه ماهوارهای متناسب با نیاز موجود.
3- شناسایی اهدافی مانند مدیریت ریسک، بهرهوری منابع و یا بهبود بازدهی عملیات کشاورزی برای استفاده از فناوری ماهواره..
4- شروع به کار با استفاده از کاربردهای اساسی فناوری ماهواره مانند نظارت بر محصول برای ارزیابی و شناسایی مناطق حساس.
5- رسیدن به این آگاهی که فناوری ماهواره در جهت کمک به کشاورزان برای رسیدن به شیوههای پایدار در کشاورزی و سودآوری بیشتر است و قرار نیست که این فناوری جای آنها را در کشاورزی بگیرد. بلکه از آنها در ایجاد کشاورزی عملیتر و موفقتر نیز حمایت میکند.
حتما بخوانید : راهکارهای تکنولوژی برای تامین غذای جمعیت زمین
سخن پایانی
امروزه کشاورزی به عنوان یک صنعت، با کمک فناوری در حال رشد است. فناوری ماهواره تنها به عنوان یک ابزار جدید کشاورزی نیست بلکه یک انقلاب و دگرگونی شگرفی است که چشم انداز کشاورزی را تغییر میدهد. این فناوری با بهینه کردن عملیات کشاورزی، آینده کشاورزی را پایدارتر و کارآمدتر از گذشته میکند. از این رو، همگام با تکامل بخش کشاورزی، ادغام فناوری ماهوارهای در شیوههای موجود در کشاورزی، میتواند استفاده کنندگان از این فناوری را در خط مقدم پیشرفت قرار بدهد. پس این تغییر را بپذیرید و شاهد شکوفایی کشاورزی خود با کمک این فناوری شوید و فصل جدیدی را در این مسیر برای خود رقم بزنید.
شرکت رسام جی پی اس (رسام لیان ماشین، رنجبران سابق) به عنوان تولیدکننده و عرضه کننده انواع ماشین آلات اتوماسیون کشاورزی، نماینده فروش تجهیزات تسطیح ماهواره ای و تسطیح لیزری کانامک کانادا با ارائه تجهیزات کشاورزی با بهترین کیفیت، همواره در تلاش بوده است تا رضایت مشتریان محترم را جلب نماید.
رسام جی پی اس
شرکت رسام جی پی اس (رسام لیان ماشین، رنجبران سابق) به عنوان تولیدکننده و عرضه کننده انواع ماشین آلات اتوماسیون کشاورزی، نماینده فروش تجهیزات تسطیح ماهواره ای و تسطیح لیزری کانامک کانادا با ارائه تجهیزات کشاورزی با بهترین کیفیت، همواره در تلاش بوده است تا رضایت مشتریان محترم را جلب نماید.
چنانچه در حوزه تسطیح زمین های کشاورزی فعالیت دارید و به دنبال تهیه تجهیزات تسطیح هستید، می توانید پرای آگاهی از قیمت دوربین تسطیح لیزری و همچنین قیمت دوربین ماهواره ای تسطیح زمین می توانید با شماره 02166593922 تماس حاصل فرمائید.
سوالات متداول
دادههای ماهوارهای در کشاورزی میتواند برای کاربردهایی مانند کشت و پرورش گیاهان، پایش وضعیت گیاهان، مدیریت آب، تصمیمگیری در مورد زمان برداشت محصولات، و کنترل آفات و بیماریها استفاده شود.
دادههای ماهوارهای به کشاورزان کمک میکنند تا به صورت دقیقتری از وضعیت گیاهان، خاک، و میزان آبیاری مورد نیاز در هر منطقه آگاه شوند. این اطلاعات کمک میکنند تا کشاورزان در مصرف آب صرفهجویی کنند و در عین حال، بهرهوری بیشتری را از آب حاصل کنند.
با استفاده از دادههای ماهوارهای، میتوان وضعیت آبی خاک و گیاهان را بررسی کرد و اطلاعاتی قابل اعتماد در مورد تبخیر و تعرق گیاهان و میزان بارش در منطقه مشاهده کرد. همچنین، میتوان به صورت دقیقتری محاسبه کرد که در چه زمانی و در چه مقدار آبیاری باید انجام شود.
بله، استفاده از دادههای ماهوارهای در کشاورزی میتواند به حفظ منابع آبی و کاهش تلفات آب کمک کند که در نتیجه به حفظ محیط زیست کمک میکند.
بله، استفاده از دادههای ماهوارهای میتواند به کشاورزان کمک کند تا در مصرف آب صرفهجویی کنند و در عین حال، بهرهوری بیشتری را از آب حاصل کنند که در نتیجه به درآمد بیشتری برای آنها منجر میشود. همچنین، با استفاده از دادههای ماهوارهای، میتوان به صورت دقیقتری زمان برداشت محصولات را تعیین کرد که میتواند بهبود قابل توجهی در درآمد کشاورزان داشته باشد.